søndag 22. januar 2012

Ny runde etter havørn!

I dag tidlig gjorde Magnus og jeg et nytt forsøk på å få bilder av havørn i stup. Vi gikk ut tidlig og fisket først en halv stamp med sei som ørnen skulle fóres med. På grunn av relativt tung sjø, la vi oss til, for å fotografere soloppgangen og måkene på havnen i Skudenes, i håp om at sjøen roet seg såpass at vi kunne gå lenger ut.


Vikeholmen fyr i soloppgang.


Grønlandsmåke


Gråmåke


Måker og soloppgang var ikke helt det samme som å fotografere stupende havørn, så vi la godviljen til og bestemte at sjøen hadde roet seg voldsomt! Vi gikk mot Jarstein og håpet på live fra vinden på nordsiden av holmen. -Men det slo feil. Fotografering med lange teler var helt nytteløst, noen bilder av bølgene som slo mot land var det eneste vi tok oss tid til.

Jarstein fyrJarstein


Vi måtte snu og gikk deretter inn til Syre hvor det var noenlunde "stillt". Vi såg en havørn som satt på en holme, og kasta ut en fisk. Omtrent før fisken hadde nådd vannflaten var ørna på vingene! Bilder ble tatt i massevis! Dette blir bra tenkte jeg. Etter en gjennomgang av bildene viser det seg at det er 2 bilder som er brukende. De 'hundre' bildene som er tatt i mellom disse 2 bildene i dette innlegget er uskarpe.... Selv om vi var godt innaskjærs var det såpass høye dønninger, at de "stjal" fokusen fra ørna. Litt surt med så mange uskarpe bilder av ørnen, men fantastisk å se havørn på nært hold uansett!


Så for de som vil se bildene av det som foregikk mellom mine to bilder, får ta en titt på Magnus sin blogg; http://myrsild.blogspot.com/. Jeg tror han traff rimelig bra på en del av bildene...! Regner med han legger ut sine bilder om ikke så lenge.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar