søndag 15. januar 2012

Fisketur med havørn på brikka

Idag var Magnus J Fjell og jeg på sjøen for å fiske. Fisket var heller dårlig, med masse "småsei" og lite brukende fisk. Vi oppdaget en havørn som satt på land et godt stykke i fra, og bestemte oss for å ofre seien, i håp om å få ørnen på nærmere hold. Fisken gikk over bord og vi flyttet oss litt på avstand og ventet.... Det gikk en god stund, før den lettet, og litt nølende slapp seg ned mot sjøen og tok en av fiskene vi hadde kastet ut. Fantastisk! Det var forholdsvis langt hold og dårlig lys. -Men til h...... med det! Dette hadde vi aldri sett før!
Det kom 2 ørner til, som også var nede og tok fisk. Ørnene satte seg på en holme, og vi fisket febrilsk etter mer "agn"! Nye fisker gikk over bord, men ørnene var tydeligvis fornøyde etter første runde. :-(
Dette må gjentas når lyset er bedre!
.....

7 kommentarer:

 1. morsom historie, tror jeg ville ofret noe småsei jeg også ja.
  morten
  http://kjernebitern.blogspot.com/

  SvarSlett
 2. Morsomt med fiskende havørn. Det må selvsagt prøves igjen under bedre lysforhold. Vanskelig å vite hvordan ørna tar fisken når det er blikkstille,mye enklere med noe drag i luften.

  ketil

  SvarSlett
 3. råstilig, tøft at dere fikk oppleve dette i disse farvann, har jo også sett ørna på langt hold når jeg har vært på fjorden og fiska, men aldri tenkt tanken, måken er jo som regel på pletten umiddelbart, da foretrekker jeg heller fisken på panna, dette var jo bare råtøft, må prøve det neste gang

  SvarSlett
 4. Hei!

  Kanontøft! Blei jo bra bilder dette!

  Håper Dere får ørna neste gang også!

  Snakkes!

  mvh
  Knut Egil

  SvarSlett
 5. Takk for kommentarer! :-)

  -Ketil: vi fikk ikke ørna inn fra den retningen vi ville, -ser at dette er lettere om det er litt vind... Men vi var storveis fornøyd med å få respons i det hele tatt! :-)

  -Kolbjørn: måkene såg ut til å være det som fanget oppmerksomheten til ørna. Så jeg tror ikke det var negativt at måken flokket seg. Det virket faktisk som om ørna fikk litt panikk/ble trigget da måken prøvde å sluke fisken vi kastet ut. Det vi så var at det måtte være en viss størrelse på seien, sånn at måken ikke fikk den i seg.

  -Knut Egil: Satser på det blir noe i helgen! Du får ha lykke til i Sauda, regner med det blir spenstige bilder på deg uansett vær! Så får du hive deg med en gang i båten... :-)

  SvarSlett
 6. Dette var en flott serie av ørna, likte alle men den med fisken likte jeg best.

  Ottar

  SvarSlett
 7. Sikkert fantastisk å oppleve dette ! :-)

  SvarSlett