søndag 23. oktober 2011

Kongeørn!

I dag hadde Magnus, Knut Egil og jeg en ny runde i skjulet. Veldig optimistiske etter at viltkamera avdekket masse aktivitet, siden forrige besøk. Havørna hadde faktisk vært aktiv foran skjulet i 5 timer, den ene dagen!

-Det åpnet bra med kongeørn allerede i 9 tiden. Lyset var heller dårlig, så det ble ikke de helt store blinkskuddene. En havørn satte seg på fjellet bak åten, og vi fikk være vitne til en liten kamp mellom de to, -kongeørna på rygg med beina i været! Dette er lovende tenkte vi....

Kongeørna var gjentatte ganger på snarvisitt nedom åten. Og vi såg veldig lyst på tilværelsen! -Plutselig kom det en hund, og så kom eieren hakk i hæl! Alt av fugl forsvant på et blunk!
Jaja det var det! -tenkte hvert fall jeg! Timene gikk og ørnene viste seg bare på avstand. Moralen sank drastisk og noen (undertegnede i hvert fall) hadde en liten "cowboystrekk."
Så plutselig kom kongeørnen på en ny runde og hadde retning mot oss. Lyset var fremdeles brukende, og vi fikk tatt noen fluktbilder før den gikk inn for landing og satte til livs kveldsmaten! Dagen var berget! -Og havørnen får vi ha til gode!

Sjekk også http://myrsild.blogspot.com/, og http://knutegilnes.blogspot.com/ for flere blinkskudd!

2 kommentarer:

 1. Skjønner godt at man blir litt irritert på folk som forstyrrer, men det er kanskje ikke til å unngå.
  Synes det var greie bilder. Liker godt panorerte bilder. Synd at horisonten deler bildet på midten.

  Kåre

  SvarSlett
 2. Takk for kommentar og konstruktiv kritikk! Det setter jeg stor pris på!
  Turgåere kan vi ikke gjøre noe med, det er noe som vil skje fra tid til annen. Vi kan ikke nekte folk å gå tur i marka. Selv om det er surt med episoder som dette. På sikt kan det vel kanskje være en fordel, at det er litt menneskelig aktivitet rundt åteplassen??? Så lenge denne ikke blir knyttet opp mot skjulet, -at folk går ut og inn der på høylys dag. Kongeørna kom jo nedpå igjen... Kanskje du eller andre har formeninger om dette? Dette er ting vi diskuterer hver gang vi er i skjulet! :-)
  Det som jeg ikke liker er at hundene ofte ikke er i bånd, det er ikke bra.

  SvarSlett